Suomen Borzoiklubi ry

Kiertopalkintojen säännöt


Vuoden maastojuoksijatulokasborzoi/VSP maastojuoksijatulokasborzoi

Nämä säännöt on hyväksytty Suomen Borzoiklubi ry:n syyskokouksessa 23.9.2007.

1 §

Kiertopalkinnot jaetaan vuosittain näiden sääntöjen perusteella ja ne kiertävät ikuisesti. Maastojuoksijatulokas-palkinnon saa eniten pisteitä saanut koira ja VSP-Maastojuoksijatulokas-palkinnon saa eniten pisteitä saanut vastakkaista sukupuolta edustava koira, jotka ovat aloittaneet kilpailu-uransa kyseisenä vuonna.

 

Ensimmäisen kerran palkinnot jaetaan vuoden 2006 tulosten perusteella poikkeuksellisesti vuoden 2006 syyskokouksessa vahvistetun säännön perusteella.

 

 

2 §

Palkinnosta voivat kilpailla kaikki venäjänvinttikoirat, joiden omistajat ovat kuluvana kautena Suomen Borzoiklubi r.y:n jäseniä ja maksaneet jäsenmaksunsa 31.3. mennessä kyseisenä vuonna. Kiertopalkintoja ei saa viedä pois Suomesta.

 

 

3 §

Pisteitä laskettaessa huomioidaan ko. vuoden aikana järjestetyt SVKL:n viralliset maastojuoksu-kilpailut. Pisteitä laskettaessa huomioidaan kunkin koiran kolme parasta kilpailua.

 

 

4 §

Pisteitä jaetaan hyväksytyistä tuloksista seuraavasti: 1. sija 10 pistettä

2. sija 8 pistettä

3. sija 6 pistettä

4. sija 5 pistettä

5. sija 4 pistettä

6. sija 3 pistettä

7. sija 2 pistettä

8. sija 1 piste

Sijoille 1 – 8 hyväksytyn tuloksen juosseet koirat saavat lisäksi niin monta pistettä kuin on voitettuja koiria.

 

 

5 §

Lisäksi pisteitä jaetaan hyväksytyistä tuloksista seuraavasti:

 

5.1. Mikäli koiran juoksu on ollut sertin arvoinen (SERT tai SA), saa koira 3 lisäpistettä.

 

5.2. SBK:n järjestämistä kilpailuista: 1. sija 5 pistettä

2. sija 4 pistettä

3. sija 3 pistettä

4. sija 2 pistettä

5. sija 1 piste

 

 

 

6 §

Mikäli kaksi parasta urosta tai kaksi parasta narttua saavat saman pistemäärän, ratkaistaan koirien paremmuus voitettujen kilpailujen lukumäärän perusteella, sen jälkeen kakkossijoituksilla jne. ROP- ja VSP-koiran paremmuus ratkaistaan pistemäärien ollessa samat voitettujen kilpailuiden lukumäärällä, sen jälkeen kakkossijoituksilla jne. Kun muut koirat kuin ROP ja VSP tai kaksi parasta urosta tai kaksi parasta narttua saavat saman pistemäärän, saavat ne saman sijoituksen.

 

7 §

Kiertopalkinnon mukana seuraavaan kansioon on koiran omistajan liitettävä voittaneen koiran valokuva ja sen alle niin halutessaan puolen sivun kertomus koirasta. Viereiselle sivulle seuraavat tiedot: vuosiluku, koiran nimi, rekisterinumero, syntymäaika, kahden polven sukutaulu, kasvattajan nimi, omistajan nimi ja asuinpaikkakunta sekä koiran saavuttama pistemäärä.

 

 

8 §

Suomen Borzoiklubi ry:n hallitus määrää vuosittain kiertopalkintojen pisteiden laskijan. Palkinnot luovutetaan koiraomistajille SBK:n hallituksen toimesta. Palkinnon kulloinenkin haltija on velvollinen toimittamaan palkinnon ja asianmukaisesti täytetyn kansion viimeistään kuukautta ennen seuraavaa kevätkokousta yhdistyksen kiertopalkinnoista vastaavalle henkilölle.

 

 

9 §

Sääntömuutokset tekee SBK:n syyskokous muutosten tullessa voimaan seuraavalla kilpailukaudella.